ADAT BERSENDI HUKUM, HUKUM BERSENDI SYARAK, SYARAK BERSENDI KITABULLAH!

Followers

Wednesday, 2 January 2013

Jurulatih PLKN Ingin Gulingkan Sultan!


Kuala Lumpur 2 Jan - Bendera Republik Malaysia yang diberikan nama Sang Saka Malaya telah dikibarkan dilandasan LRT Masjid Jamek. Tindakan biadap ini telah dilakukan oleh seorang yang bergelar Mahasiswa yang sedang melanjutkan pelajaran di Universiti Putra Malaysia.


Identiti Mahasiswa ini telah dikenalpasti dan dia merupakan Alumni Universiti Sains Malaysia yang sedang menyambung Master di UPM. Mohd Haizal ini juga merupakan seorang jurulatih PLKN di Kem Paya Indah dan berasal daripada Kg. Sungai Manila Sabah. 


Azam tahun baru yang dikeluarkan di Facebook miliknya sendiri ingin gulingkan Sultan. Beginikah cara seorang jurulatih PLKN yang diamanahkan untuk menerapkan nilai Patriotisme dalam kalangan pelatih PLKN namun cuba menghuru-harakan negara dengan menggulingkan Sultan sebagai Ketua Negara dan Ketua Agama Islam. 
Pihak PLKN telah mengetahui mengenai perkara ini namun tidak mengambil sebarang tindakan terhadap orang biadap ini yang cuba merosakkan akidah pelatih PLKN. Mohd Haizal ini juga telah dikesan kerap menyertai perhimpunan yang telah dianjurkan pembangkang yang membawa agenda membenci Kerajaan sedia ada. 

Inikah contoh orang yang ingin menerapkan nilai Patriotisme untuk menyayangi negara sedangkan dalam masa yang sama cuba menggulingkan negara dan membawa pelatih PLKN membenci dan memberontak terhadap kerajaan. Seorang Mahasiswa yang berpelajaran tinggi namun tidak menggunakan segala kelebihan yang ada untuk membuat kerja-kerja yang lebih baik daripada cuba menimbulkan ketidakamanan dalam negara.

p/s - TS berharap agar pihak PLKN dan UPM dapat mengambil tindakan tegas terhadap mahasewel ini kerana TS merasakan dia tidak mempunyai akal yang panjang dalam mengeluarkan sebarang kenyataan yang berbaur kebencian dan memberontak. 2 comments:

  1. Laporan Polis akan dibuat dan tindakan tegas akan diambil oleh UPM dan PLKN tapi bukan amaran-amaran lagi hehehehe

    Tunggu yeeer wahai musang berbulu babi, bukan setakat ko segala jaringan ko telah diketahui...

    ReplyDelete
  2. HENTIKANLAH KEJE MENABUR FITNAH WAHAI BLOGGER TENTERA SABIL... TAK PADAN DENGAN NAMA...

    ReplyDelete

Setiap komentar atau pendapat yang dilontarkan adalah tanggungjawab sendiri dan tidak mempunyai kaitan dengan Tentera Sabil Bloggers. Terima Kasih